Саакашвілі у Франківську декламував ламаною українською Франка


Сьогодні, 23 лютого, у Івано-Франківську відбувається місцевий форум “Український рух за очищення”.

Перед іванофранківцями у “Платинум Холі” виступає голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі.

Він подякував майже тисячі присутніх іванофранківців за те, що прийшли, і розповів, що його мета – змінити політичний клас в Україні, інформує кореспондент “Галки” з місця події.

Також він задекламував уривок вірша Івана Франка “Каменярі”:

«Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод Не спинить вас! Зносіть і труд, і спрагу, й голод. Бо вам призначено скалу сесю розбить», – зачитав Саакашвілі, чиї слова громада зустріла оплесками.

Після цього політик вибачився та перейшов на російську мову.

Він зазначив, що коли спілкується з солдатами, то вони добре розуміється у політиці, державних справах. А коли з чиновниками – то ті не говорять про ситуацію в країні. Тому розуміє, що цю владу потрібно змінювати.

“Вони вийшли з зони обслуговування. Коли депутати голосують за неефективний уряд, а через 10 хвилин не відправляють уряд у відставку – це плювок в обличчя всьому народу. У нас ситуація, коли парламент заявив про свою незалежність від народу. То може хай народ звільнить цей парламент?”, – сказав Саакашвілі, і ці слова зустріли оплесками.

Саакашвілі розповідав, наскільки важко нині живеться українській економіці, і розповідав про свої легкі способи її росту. Для цього, каже, треба провести дерегуляцію економіки і радикально зменшити податки та провести чесну приватизацію. Навів приклад Грузії, де він, будучи президентом, зменшив податки на 65% , а бюджетні надходження зросли у 11 разів. Також Саакашвілі запевнив, що Україні в перспективі не потрібна співпраця з Міжнародним валютним фондом.

Не забув Саакашвілі покритикувати бездарні дії прем’єра Яценюка, який, за словами грузина, тепер змушений працювати не на благо країни, а на благо олігархів, депутати яких не відправили прем’єра у відставку.