Саакашвілі в Грузії засудили до трьох років в'язниці


Тбіліський міський суд засудив екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомляє Грузія Online, пише Укрінформ.

"Суддя Тбіліського міського суду Георгій Аревадзе оголосив рішення у частині звинувачення у відношенні екс-президента Грузії у справі Сандро Гіргвліані. Суддя визнав Саакашвілі винним і засудив до позбавлення волі строком на 3 роки", - йдеться в повідомленні.

У цій справі Саакашвілі пред'явлено обвинувачення за статтею "зловживання службовими повноваженнями". За даними слідства, в 2009 році тодішній президент Грузії Саакашвілі в обхід Комісії з помилування незаконно помилував засуджених за вбивство Гіргвліані співробітників Департаменту конституційної безпеки Геронтія Аланія, Михайла Бібілурідзе, Автанділа Апціаурі та Олександра Гачава, створивши правовий важіль для умовно-дострокового звільнення засуджених.

Вбивство співробітника Об'єднаного грузинського банку Сандро Гіргвліані спричинило гучний політичний скандал у Грузії у 2006 році. Участь у злочині співробітників поліції викликала, зокрема, відставку міністра внутрішніх справ Вано Мерабішвілі.

Як відомо, у липні 2017 року Президент Петро Порошенко позбавив Саакашвілі українського громадянства. У серпні Головна прокуратура Грузії направила запит про екстрадицію Саакашвілі.