"Самооборона" звернулась до голови Апеляційного суду щодо справи Міхальця


Громадська організація "Народна самооборона Івано-Франківської області" висловила підтримку у проведенні чесного розслідування у справі очільника франківських патрульних.

«У членів нашої організації складається враження, що окремі посадові особи Івано-Франківської прокуратури керуються іншими мотивами, аніж захист прав свобод людини, загальних інтересів суспільства та держави», - йдеться у зверненні.

Тож Самооборона просить апеляційний суд неупередженого розгляду справи.

Нагадаємо, головному копу Івано-Франківська Дмитру Міхальцю інкримінують "умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які виходять за межі наданих прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, болісними і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України)". Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі. Детальніше про конфлікт між Дмитром Міхальцем та Іваном Чайковським кореспондент Бліц-Інфо писав у матеріалі "Старе ДАІ проти нової поліції? Кілька цікавих фактів у конфлікті Міхальця та Чайковського".

До теми: В міському суді визначають запобіжний захід для головного копа Франківська

Очільника патрульної поліції звинуватили у побитті учасника АТО

Ніхто нікого не бив, - Міхалець спростовує побиття учасника АТО

Прокуратура Прикарпаття оголосила підозру начальнику патрульної поліції Івано-Франківська

Дмитро Міхалець впевнений, що немає права здаватись і зраджувати довіру франківців