Санаторій "Смерічка" подрібнив майже 700 тисяч гривень, щоб не проводити тендер


Наприкінці року ворохтянський кістково-туберкульозний санаторій "Смерічка" подрібнив 677,5 тис. грн на допорогові суми, щоб без тендеру купити кам’яне вугілля у підприємця з Рівненщини.

Обласний санаторій "Смерічка" з 26 до 28 грудня уклав чотири договори на закупівлю кам’яного вугілля. Всі договори керівник санаторію Михайло Косило уклав на допорогові суми з фізичною особою-підприємцем Мельником Леонідом Миколайовичем на загальну суму 677 560 грн, пише Курс

28 грудня санаторій "Смерічка" повністю розрахувався з постачальником за всіма договорами і накладними. Накладні підписували у ті ж дні, коди укладали договори.

До речі, Михайло Косило виконує обов’язки директора санаторію з 31 жовтня минулого року. Підставою скандального звільнення його попередника Романа Мисюги став лист з обласної Держаудитслужби, дві догани та протокол із засідання профспілкового комітету. До того Косило був заступником директора санаторію.

Жодна з цих закупівель не була внесена в річний план закупівель на сайті ProZorro, як передбачено ст. 4 ЗУ "Про публічні закувлі".

До речі, у річному плані лише дві закупівлі:

У лютому 2017 року санаторій відповідно до плану закупив на відкритих торгах буре вугілля на суму 852 000 гривень у ПП "Енергозахід". Втім 27 грудня продовжив термін дії договору до 15 березня (на суму менше 20% від договору 2017 року).

За даними інформаційно-аналітичної системи YouControl, ФО Мельник Леонід Миколайович зареєстрований у місті Радивилові Рівненської області. "Співпрацю" з санаторієм розпочав наприкінці 2017 року із подрібнень закупівель поза річним планом.

Нагадаємо, порушення законодавства про закупівлі, відповідно до ст. 164-14 КпАП, карається штрафом від 11 900 грн до 17 000 грн. Повторне порушення, вчинене протягом року, – до 25 тис. грн.