СБУ на Прикарпатті перекрила канал нелегальної міграції іноземців до країн ЄС


Співробітники Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області спільно з прокуратурою перекрили канал нелегальної міграції іноземців до країн ЄС.

Переправленням осіб через кордон займалася 33-річна мешканка Івано-Франківська, передає прес-служба обласного СБУ. Жінка розробила механізм, за яким іноземці, котрі в'їжджали в Україну, отримували підроблені посвідки на тимчасове проживання та довідки про навчання у вищих навчальних закладах Івано-Франківська. Надалі організаторка забезпечувала мігрантів необхідними документами, в томі числі і підробленими, для отримання Шенгенських віз та виїзду до країн Європейського союзу. "Послуги" з легалізації іноземців в Україні та їх подальше переправлення до Євросоюзу жінка оцінювала в півтори тисячі євро з однієї особи.

Співробітники спецслужби затримали зловмисницю під час одержання нею частини оплати за черговий пакет підроблених документів у розмірі вісімсот доларів. Їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України, що карається позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років) Кримінального Кодексу України.

Суд обрав для жінки міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з можливістю внесення застави у сумі понад сімсот тисяч гривень. Триває виявлення осіб, котрі сприяли жінці у її протиправній діяльності.