СБУ: У схемах Москви були задіяні помічники кількох нардепів


СБУ викрила групу осіб, які на замовлення РФ готували різні заходи із дестабілізації ситуації в Україні. До них входили помічники деяких народних депутатів.

Про це під час брифінгу повідомив голова СБУ Василь Грицак, пише Українська правда.

Серед організаторів цієї групи, за словами Грицака, - керівник ГО "Донбаське земляцтво м. Києва" Будяк А.В., голова секретаріату міжфракційного депутатського об’єднання  "Депутатське об’єднання з реформування податкового, митного та земельного законодавства" Ярова (Волобуєва) Г.Д. та Житомирський Ю.М., який, за даними СБУ, є помічником трьох нардепів: Геннадія Кривошеї (фракція "Народний фронт"), Дениса Силантьєва (фракції Радикальної партії Ляшка) та Тетяна Бахтєєвої (фракція Опоблоку). Однак сайт "Посіпаки" вказує, що Житомирський Юрій Михайлович є помічником на громадських засадах нардепів Силантєва, Кривошеї, Бідьовки та Волинця.

Далі СБУ продемонструвало перехоплені телефонні розмови між ними.

Водночас генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що не слід ототожнювати помічників нардепів із самим народними обранцями. Він наголосив, що останнім варто ретельніше добирати собі помічників.

"Якщо помічники брали участь в тих чи інших замовлених Москвою заходах, це ще не означає причетності до цього нардепа", - сказав Луценко.

Щодо участі в цьому народних депутатів, за словами генпрокурора, розбереться слідство.

Як вказано на сайті "Посіпаки", Волобуєва (Ярова) Ганна Дмитрівна є помічником на громадських засадах народного депутата від БПП Руслана Сольвара.