СБУ викликає Симоненка на допит


Служба безпеки України викликає на допит лідера Компартії України Петра Симоненка.

Про це повідомила речник СБУ Олена Гітлянська, передає Інтерфакс-Україна.

За її словами, СБУ перевіряє обставини перебування лідера Компартії України Петра Симоненка на пленумі ЦК КПРФ, а також його коментарі, в яких СБУ вбачає заклик до злочинів проти основ національної безпеки України.

У зв'язку з цим спецслужба викликає його на допит 2 квітня.

"Служба безпеки України перевіряє обставини перебування керівникам КПУ Симоненко на пленумі КП РФ. У рамках кримінального провадження вивчаються його публічні виступи та коментарі російським телеканалам, в тому числі каналу "Россия 24" 28 березня щодо наявності в його словах призову до скоєння злочину проти основ національної безпеці України", - сказав спікер СБУ.

Гітлянська наголосила, що у зв'язку з цим "Симоненко викликається на допит в Головне слідче управління СБУ". За її словами, співробітник СБУ, як очікується сьогодні, повинен вручити Симоненку повістку на допит.

При цьому спікер СБУ не уточнила, чи знаходиться Симоненко наразі в Україні чи за кордоном.

Раніше на брифінгу Гітлянська сказала, що офіційна інформація щодо місця перебування Симоненка поки що немає, але за інформацією ЗМІ, він знаходиться в РФ.

Водночас сам лідер КПУ заявляє, що не отримував від СБУ виклику на допит.

"Я жодної інформації від Служби безпеки не отримував", - сказав Симоненко в прямому ефірі телеканалу "112", відповідаючи на запитання.