СБУ зібрала свідчення близько 500 українців про катування на окупованому Донбасі


Служба безпеки України спростовує повідомлення щодо існування таємних в'язниць СБУ та повідомляє, що зібрано свідчення про катування близько 500 українців у окремих районах Донецької та Луганської областей.

«Служба безпеки України в черговий раз спростовує недостовірні повідомлення щодо існування так званих таємних в'язниць СБУ. Наголошуємо, що Служба діє виключно в рамках чинного законодавства, всі процесуальні дії із затриманими відбуваються відповідно до норм КПК, що підтверджується результатами інспектувань представників міжнародних організацій із захисту прав людини», - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ. 

Також, у спецслужбі зазначили, що СБУ зібрала документальні свідчення майже 500 українських громадян - колишніх заручників ОРДЛО - про факти застосування фізичних катувань та психологічних знущань під час ув'язнення. 

«Закликаємо всі правозахисні організації надати допомогу колишнім заручникам російських терористичних угрупувань у підготовці відповідних звернень до ЄСПЛ», - закликали в СБУ.