СБУ зірвала плани російських спецслужб щодо провокацій на травневі свята


СБУ зірвала плани російських спецслужб щодо провокацій на травневі святаФОТО, ВІДЕО26.04.2018 12:06 153 Співробітники Служби безпеки України виявили та запобігли спробам російських спецслужб здійснити провокації на травневі свята через використання заборонених соціальних мереж.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Оперативники спецслужби припинили діяльність групи осіб, до якої входило двоє киян та троє мешканців Одещини. Зловмисники за вказівкою спецслужб РФ адміністрували антиукраїнські спільноти у "ВКонтакте" та "Одноклассники". Правоохоронці задокументували, що адміністратори напередодні травневих свят організували пошук та вербування виконавців у південно-східних регіонах країни для здійснення провокацій", - йдеться у повідомленні.

За завданням та фінансуванні кураторів з РФ, вони мали активно поширювати через підконтрольні групи у соцмережах інформаційні повідомлення, спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі та заклики до організації масових протестних заходів.

Завдяки діям співробітників СБУ вдалося запобігти потенційним масовим заворушенням та дискредитації України на міжнародній арені як демократичної та європейської держави.