Ще дві прикарпатські пенсіонерки віддали шахраям всі заощадження


Поліція застерігає: надмірна довіра – перший ворог ошуканих шахраями У багатьох випадках великих фінансових утрат могло б не бути, якби самі жертви проявляли хоча б трохи обережності.

Більшість людей дає легко себе обдурити. Варто зауважити, жертвами шахраїв начастіше стають особи похилого віку, одинокі громадяни.

На сьогоднішній день найбільшої популярності набули телефонні шахрайства. Зловмисники діють за наступною схемою. Переважно у нічний час телефонують до своєї «жертви» та повідомляють, що у когось з її рідних виникли проблеми з правоохоронними органами і на даний час ця людина знаходяться у відділенні поліції. Для того, щоб владнати це питання з правоохоронцями та звільнити людину, потрібні гроші.

Схожа ситуація вчора трапилась із 76-річною жителькою обласного центру. Потерпіла розповіла правоохоронцям, що 27 серпня близько 23:00 до неї на стаціонарний телефон зателефонувала невідома особа та повідомила про те, що її 31-річний онук вчинив ДТП. Щоб усе було в порядку, потрібно заплатити 4000 тис. доларів США. Налякана такою звісткою жінка почала збирати всі, які мала заощадження, після чого винесла і віддала 800 доларів США та 100 євро невідомому чоловікові, котрий під'їхав на автомобілі до її будинку.

Пізніше, зрозумівши що її обдурили, зателефонувала до внука. Вияснилось, що він вдома і ні в яке ДТП не потрапляв.

Наступний випадок трапився з 70-річною франківчанкою. За словами потерпілої, на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився співробітником служби безпеки місцевого банку. В ході розмови, зловмисник, ввійшовши в довіру, дізнався дані банківської картки пенсіонерки, після чого через деякий час з його рахунку було знято грошові кошти в сумі близько 13 тисяч гривень.

Відомості за цими фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

"Тож, шановні жителі Прикарпаття, будьте обачними. Коли з Вами сталася схожа ситуація не поспішайте довіряти незнайомцям. Про неприємну подію негайно повідомляйте до чергової частини відділів відділень поліції за номером телефону «102»", - закликають у прикарпатській поліції.