Ще кілька цікавих ідей втілять у Франківську завдяки "Міським Ґрантам"


Сьогодні, 4 жовтня в Івано-Франківську оголосили переможців шістьох проектів-переможців програми «Міські гранти».

Загальний бюджет зимової хвилі конкурсу склав 90 тисяч 500 гривень. Загалом на гранти подавалося 16 проектів, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Співорганізатор Ярина Мельник зазначає, що найактивніше пропонують проекти з освіти та сучасного мистецтва.

Зокрема, переможцями стали:

Проект «Просвіта душі і серця» - передбачає формування команди волонтерів, які працюють у медичних закладах та допомагатимуть персоналу і людям, які залишилися без догляду рідних.

Проект «Мультимедійний лекторій в студентському просторі Параграф» - передбачає облаштування професійного лекторію з усім необхідним обладнанням для розвитку молоді.

Ековиставка сучасного мистецтва «Експансія» - виставка сучасної фотографії та інсталяцій для привернення уваги до питань екології й ознайомлення з актуальним мистецтвом.

Проект «15-35-65» - встановлення спортивного устаткування в дворі ОСББ «Пасічнянське» і спрямований на згуртування людей різного віку.

«Кубок Західної ліги з гри Боча», передбачає організацію та проведення відкритого турніру з гри боча серед спортсменів із опорно-рухового апарату із західних областей.

«Реставрація трьох старовинних вікон в обласній дитячій бібліотеці».Завдяки цьому проекту хочуть зберегти історичну спадщину і показати дітям приклад бережного ставлення до старовинних елементів архітектури.

Переможниця першого гранту Катерина Масляк зазначає, що команду формуватимуть з волонтерів, які працюватимуть у лікарнях. Для цього їх спеціально навчатимуть та проводитимуть різноманітні тренінги.

«Потрібно покращити атмосферу у медичному закладі. Адже турботи у лікарнях потребує кожен. Ми при  потребі купатимемо хворих, проводитимо їх на обстеження, розмовлятимемо з ними», - зауважує Катя.

Волонтери вже працюють у міській лікарні та хоспісі. Наразі їх вже є 60, а завдяки проекту їх кількість хочуть збільшити до 150.

Реалізувати свої проекти переможці повинні впродовж трьох місяців.