Ще жорсткіші штрафи чекають на недобросовісних “аліментників”


На користь дитини. Наприкінці літа стане чинним другий пакет законів “Чужих Дітей Не Буває”. Відтак на батьків, котрі мають заборгованості з виплати аліментів, чекають додаткові фінансові санкції. У крайньому випадку – навіть позбавлення волі.

Нововведення стосуються і розміру аліментів, які один із батьків платить, перебуваючи за кордоном. Дотепер дитина отримувала лише 80 відсотків від суми, яку надіслав батько. Із вересня гроші нараховуватимуть повністю. Дещо спростилася процедура виїзду неповнолітніх за межі України. Все залежить від періоду, протягом якого один із батьків не платив гроші на утримання дитини, пише ВЕЖА.

Згідно із законом, ухваленим українським парламентом, зростуть і ставки виплат аліментів. Зокрема, мінімальний розмір дорівнюватиме прожитковому мінімуму. Нині він становить 1559 гривень для дитини віком до 6-ти років. Та 1944 гривні для дітей віком від 6-ти до 18-ти років. Нині в Управлінні державної виконавчої служби – близько 9-ти тисяч проваджень. Кожен десятий аліментник має заборгованість. Жінок, котрі сплачують аліменти, на Прикарпатті майже немає, наголошують чиновники виконавчої служби.