Що мажоритарники Івано-Франківської області обіцяли для освітніх установ


«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як народні депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, виконують свої обіцянки.

Активісти аналізували, як мажоритарники Івано-Франківської області обіцяли підтримувати освітні установи, пише Слово і Діло

В області сім мажоритарників, але відповідні обіцянки давали лише п'ять депутатів. У передвиборчій програмі Олександр Шевченко пообіцяв забезпечити підтримку технічного переоснащення навчальних закладів. Істотних успіхів за ці роки народний депутат не досяг: поки лише його благодійний фонд «Новий Івано-Франківськ» забезпечив партами учнів загальноосвітньої школи №15.

Багато обіцянок давав Юрій Соловей. Улітку 2016 року він обіцяв утеплити класи Джурівської школи. Зі своєю обіцянкою депутат впорався: в серпні в школі провели роботи з реконструкції системи опалення й замінили її. Микитинецькій школі не так пощастило, в ній Соловей обіцяв замінити вікна та двері й обладнати спортивний майданчик. Обіцянку він давав улітку, але станом на осінь роботи ще не починалися. В результаті вікна та двері все-таки замінили, але на будівництво спортивного майданчика коштів не вистачило.

Віктор Шевченко минулого року пообіцяв сприяти добудові школи в селі Завадка. «Там школярі не можуть нормально вчитися. А я впевнений, що дитині для навчання потрібно дати не лише хороших вчителів, а й комфортні умови. Тому що в деяких школах досі туалети на вулиці. Щодо Завадки, то мені просто шкода цю будівлю. Ще рік-два й вона почнеться сипатися. Я обіцяю посприяти у виділенні коштів», – розповів депутат. Щодо виділення коштів поки невідомо, але Шевченко в лютому брав участь у громадському обговоренні проблем школи і тоді ж пообіцяв зробити все для того, щоб школа була швидко добудована й здана в експлуатацію.

Раніше нардеп також обіцяв сприяти модернізації школи в селі ЧагрівРогатинського району. Зокрема, розробити проектно-кошторисну документацію для облаштування в школі санвузла та заміни вікон на металопластикові. Однак в освітній установі повідомили, що більше ніж за рік Шевченко нічого для цього не зробив і свою обіцянку провалив.

Депутат Анатолій Дирів пообіцяв збудувати в області кілька шкіл, зокрема в селі Крилос Галицького району, селі Раковець Богородчанського району та в селі Станківці Долинського району. У Станківці школа вже відкрилася минулого року. В обласній адміністрації «Слову і Ділу» повідомили, що на це з державного бюджету були залучені кошти. Очікується, що школа в Раковці буде добудована до кінця цього року.

Детальніше – на інфографіці.

Активніше за всіх обіцянки щодо ремонту освітніх установ роздає депутат Юрій Соловей, у нього їх сім.