Що не поділили приватна лабораторія і головний лікар Івано-Франківська?


Івано-Франківська міська влада з подачі керівництва Центральної клінічної лікарні виганяє з орендованих приміщень приватне підприємство "Пріма МЕД".

Таку скандальну заяву зробив сьогодні на прес-конференції керівник приватної лабораторії Роман Стефанишин, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Керівник лабораторії каже, що в нього уже декілька років існує особистий конфлікт з головним лікарем міської лікарні Тарасом Масляком. Саме через це, їх намагаються "виселити". За його словами площа конфліктної території майже 68 кв. метрів. Відтак, зараз є 14 орендарів, які орендують 390 метрів квадратних, натомість намагаються позбутися тільки їх.

"Масляк забороняв лікарям відправляти аналізи до нас у лабораторію, відтак зобов’язав направляли всіх у лабораторію лікарні, навіть ті, як там не роблять. Тож ми попросили людину здати аналізи які не дозволено виконувати у ЦМКЛ. Просто написали аналізи на гормони, онкологію, загальноклінічні. Коли вона пішла здавати їх, її зобов'язали заплатити гроші у Фонд організований представниками міської лікарні. Його власниками є всі керівники лікарні – Анатолій Богуш, Олег Ціхонь, Варигода, Масляк. Відтак всі аналізи віддаються у приватну структуру за межами лікарні", - заявив Стефанишин.

Натомість голова профкому центральної клінічної лікарні Анатолія Богуш відкинув всі звинувачення та заявив, що термін продовження оренди не продовжив міськвиконком. Тож орендаря за місяць до закінчення договору було попереджено, щоб той звільнив приміщення.

"Уже пройшло два місяці відколи закінчився термін оренди. Натомість він розуміючи, що скоро вибори підключає різні політичні партії та громадські організації щоб зберегти підприємство на території міської лікарні, адже це комерційно вигідно. До того ж, нам катастрофічно не вистачає приміщень, інколи хворі лежать прямо у коридорах", - розповідає Богуш.

У свою чергу, Стефанишин наголосив, договір який укладений між ними і Фондом комунального майна має бути пролонгований.

"Ми зверталися до міського голови та у Фонд комунального майна з наміром продовжити оренду, вичекали всі терміни, але відповіді так і не отримали", - зауважив Стефанишин.

За його словами, наразі дане питання вже розглядає суд, туди подала прокуратура. Перше судове засідання має відбутися вже у вересні.

"Зведені стіни є власністю нашої лабораторії, ми також робили окремий вхід. Тож якщо суд вирішить, що нам потрібно звільнити приміщення вам прийдеться компенсувати витрати на спорудження стін або ми їх заберемо", - звернувся наостанок Стефанишин до Богуша.