Що варто відвідати та де купити квитки на фестиваль Porto Franko?


14-18 червня Івано-Франківськ вкотре стане вільним портом для мистецьких пароплавів та вітрильників із усього світу, занурюючи гостей у свій неповторний урбаністичний міф.

Протягом п'яти днів франківці та гості міста матимуть змогу відвідати близько сотні мистецький подій, інформує кореспондент Бліц-Інфо. Заходи відбуватимуться у дев'яти "портах" - Головний порт (площа перед драмтеатром, вулиця Незалежності, 42 )Порт Театр (муздрамтеатр, вулиця Незалежності, 42), Порт Кіно (кінотеатр Люм'єр, вулиця Грушевського, 3)Порт Філармонія (обласна філармонія, вулиця Леся Курбаса, 3)Залізничний порт (залізничний вокзал, Привокзальна, 1)Порт Ляльок (театр ляльок, вулиця Незалежності, 10 А)Порт Маргінеси (галерея "Маргінеси, вул. Пилипа Орлика, 4) та Порт Палац (Палац Потоцьких, вулиця Шпитальна, 5). На кожній локації - свій мистецький напрямок. Експериментальна музика та альтернативний театр, виставки, інсталяції та перформанси. Організатори обіцяють - розчарованих не буде.

До теми: Бамбуковий орган, музичні скульптури та перформанс: Чим дивуватиме Porto Franko

Розпочнеться фестиваль музично-театралізованим шоу "Відкритий порт TO BE" о 21:30 14 червня на даху театру за участі Юрія Андруховича, Тараса Прохаська, Ірми Вітовської, формації NOVA OPERA, акторів Івано-Франківського драмтеатру. 

На стометрівці діятиме альтернативна галерея "Контейнер" з інсталяцією "Піна днів", яка після завершення фестивалю вирушить у всесвітню подорож.

У художньому музеї відбудеться футуристична Служба Божа, що поєднає в собі кілька світових релігій та культурних практик.

В залі очікувань залізничного вокзалу лунатиме музика Джона Кейджа у виконанні відомого піаніста Антонія Башевського.

А історична пам'ятка міста Палац Потоцьких перетвориться на справжній пляж. Тропічна сцена, яку живитимуть сонячні батареї стане майданчиком для іспанських та колубійських ді-джеїв. Тут розташується ярмарок із хейд-мендом, вуличною їжею кухонь різних країн світу, дитяча зона та простір для відпочинку і розваг упродовж дня.

Програма театру - це поєднання топових імен мистецького простору України - Д. Богомазов, В. Троїцький, Р. Держипільський, Н. Половинка та всесвітньовідомих метрів - легендарного театру Еймунтаса Някрошюса "Мено Фортас" (Литва) з виставою "МайстерГолоду" та експерементального теарту "Ґардженіце" Влодзмєжа Станєвського (Польща) з виставою "Піфійська Ораторія".

Кульмінацією фестивалю стане головна сцена, де гратимуть зірки української сучасної музики "Бумбокс", "The Erised", "Familia Perkalaba", "Tik Tu", "Cepasa", "Брати Гадюкіни", "Kozak System".

Детальніше з програмою можна ознайомитись на сайті фестивалю.

Слід зауважити, частина заходів буде безкоштовною, на інші ж потрібно буде придбати квитки. Подаємо перелік локацій повністю:

1. Головна музична сцена на площі драмтеатру - вхід вільний! Перелік гуртів, яких ви можете слухати і бачити, за посиланням.

2. Porto Franko Music Docs Квитки на музичне кіно в касах Театр кіно "Люм'єр" та на сайті. Ціна - 35 грн на один показ, 200 грн - абонемент на всю програму (8 сеансів).

3. Porto Franko: Театральна сцена. Цього року ми підготували дуже круті вистави, квитки на які можна придбати в касах Івано-Франківський академічний музично-драматичний театр ім. Івана Франка чи на сайті фесту.

4. Porto Franko: Порт Палац Це головний портал фестивалю Porto Franko 2017!
Візуальне мистецтво, дитячий простір, фудкорт, лаундж, еко- та фото-зони, tropik stage, діджеї. І звісно пісок, пальми, вода - як в справжніх морських порталах.
Для входу на територію Порт Палацу (Потоцьких) вам необхідно придбати денний квиток - ціна якого 25 грн. Показуючи цей квиток, ви отримаєте стрічку, яка дає право потрапити на територію упродовж одного дня (11:00 - 04:00) в період з 15 по 18 червня.

5. Porto Franko: Експериментальна музика та поезофонія
Буде проходити на території Палацу Потоцьких тому вам потрібний тільки квиток, придбати який можна на сайті чи при вході. 
Детальну програму читайте тут за посиланням: експериментальна музика та поезофонія.

6. Porto Franko: Візуальна сцена
Буде проходити на території Палацу Потоцьких, тому вам потрібний тільки квиток, придбати який можна на сайті чи при вході. 

До теми: Пришвартувались: На "Карпатському морі" ефектно оголосили про старт Porto Franko

"Подарунок" Садового чи інопланетян: Франківці про загадковий контейнер на стометрівці

Пісок, пальми, сонячні панелі та музика різних культур на PORTO FRANKO 2017

Організатори привідкрили завісу фестивалю Porto Franko

Палац Потоцьких активно готують до «PORTО FRANKO»