Що варто знати прикарпатцям про біометричний паспорт?


З 11 червня, після запровадження безвізового режиму українці мають змогу подорожувати до держав-учасниць Шенгенської угоди без візи, а тільки - за біометричним паспортом.

Що прикарпатцям варто знати про біометричний паспорт, плануючи подорож, написав в мережі керівник прес-служби обласного  управління ДМС Василь Гультайчук, передає Бліц-Інфо.

- 11 червня не відбулося обнулення історії відвідувань країн ЄС - якщо людина отримала раніше заборону в'їзду - вона залишається чинною, або якщо перебувала у ЄС до 11 червня - строк перебування врахують при обчисленні 90/180.

- Дитині потрібен окремий біометричний паспорт, незалежно від віку, нові паспорти з чіпом видаються з народження починаючи з січня 2015 року. Якщо дитина вклеєна у паспорт одного з батьків - безвізом скористатися не вдасться!

- Біометричний паспорт - це паспорт з чіпом (позначка на обкладинці), те що у дітей до 12 років не сканують відбитки пальців - не впливає на "біометричність" паспорта. Станом на сьогодні в Україні оформлюються тільки біометричні паспорти - паспорт без чіпу оформити неможливо.

Як відомо, у Франківську новий паспорт можна отримати у трьох структурах – Державній міграційній службі (ДМС), ЦНАПі та «Паспортному сервісі» ДП «Документ»

До теми: У франківському ЦНАПі відновили видачу закордонних паспортів

Після підписання безвізу прикарпатці масово кинулися виготовляти закордонні паспорти

Відтепер іванофранківці можуть зробити закордонний паспорт у ЦНАПі