Щоб виплатити зарплату бюджетникам Франківськ відмовиться від будівництва і ремонту об'єктів


Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків апелював до уряду та прем'єра негайно виправити катастрофічну ситуацію з фінансуванням освіти та медицини.

Про це голова міста повідомив на своїй сторінці у мережі, пише Бліц-Інфо.

За словами мера, в Івано-Франківську на галузь освіти, станом на 1 вересня, держава заборгувала 26,5 мільйонів гривень.

Зокрема, не враховано:

  • нові 14 класів - 5 млн. грн.
  • поділ на підгрупи - 500 вчителів і понад 50 млн. грн.
  • не враховано зарплати вчителям груп продовженого дня, психологам, керівникам гуртків тощо - 15 млн. грн.
  • місто досі не отримало ні копійки з обласного бюджету при розподілі дотацій на заклади освіти і медицини.

"Децентралізація" скажуть вони! Але з подачі держави не перший рік місто фінансує: професійно-технічну освіту, комунальні послуги в бюджетних закладах, зарплату техперсоналу в загальноосвітніх закладах, пільговий проїзд та інші соціальні гарантії деяких категорій",- підкреслює Руслан Марцінків.

Також свободівець зазначає, що на нову українську школу з міського бюджету додатково виділили понад 20 мільйонів гривень.

"З 1 жовтня немає коштів на зарплату вчителям, медикам немає ще з липня-місяця. Звісно, наше місто забезпечить якісну освіту дітям, своєчасну зарплату медикам та вчителям. Але натомість доведеться відмовитись від будівництва доріг, шкіл, садків, ремонту дворів, парків, скверів тощо. Прошу в громади розуміння! Але, перш за все, вимагаю в уряду виправити це "фінансове непорозуміння" з освітньою та медичною субвенцією. Бо воно, на жаль, вже стало нормою для держави!!!",-пише мер.