Щось треба робити: Мер обурений калюжами на переходах


Франківські комунальники прозвітували про прибирання міста від снігопадів.

За словами міського голови, загалом комунальні служби впоралися з ліквідацією наслідків снігопаду задовільно. Про це Руслан Марцінків сказав під час оперативної наради, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема, як зауважив директор Департаменту комунального господарства Михайло Смушак, з початком снігопаду на вулиці випустили всю наявну техніку і працівників.

«Загалом всі спрацювали оперативно, тож дороги вже за кілька годин були чисті. Трохи гірша ситуація з тротуарами. Муніципальна інспекція з благоустрою навіть у суботу, вийшли на роботу і поскладали акти на балансоутримувачів, які не прибрали від снігу свою територію. Також у суботу працівники виконкому вийшли з лопатами і долучилися до розчищування снігу», – сказав Смушак.

У свою чергу міський голова зауважив, що помітив дві серйозні проблеми: переходи не були добре розчищені і на них постійно стоїть вода. Тож поцікавився у комунальників, що можна зробити, щоб вода на дорозі не стояла.

На це директор "Водоекотехпрому" сказав, що для цього треба будувати дощоприймальні решітки на переходах.

«Будувати це довго, придумайте, щось швидше. Питання не тільки талого снігу, але й коли дощ іде. На переходах постійно стоїть вода, що не пройти. Треба придумати, що можна зробити терміново, а тоді вже можна братися за будівництво нових решіток», - звернувся голова.

Комунальники пообіцяли придумати, як можна вирішити ситуацію.

Водночас директор МДК Віталій Бурко зауважив, що з початком снігопаду, вони випустили 2 солерозкидачі, 6 піскорозкидачів та 7 тракторів для прибирання тротуару, які працювали цілодобово. Вночі також долучили три автогрейдери і трактор. Працювали 80 прибиральників тож сніг вдалося більш-менш прибрати.