Щотижня над Івано-Франківськом “гуде” небо


Щотижня над Івано-Франківськом “гуде” небо. Це планові польоти бригади тактичної авіації, пояснюють у військовій частині. Запевняють, вони цілком безпечні для населення.

У повітрі літають бойові удосконалені літаки. За минулий рік кількість боєздатної техніки у бригаді зросла. Декілька літаків пройшли модернізацію, інформує ТРК ВЕЖА.

У небі льотчики виконують цілий комплекс фігур пілотажу. Це основні вправи курсу бойової підготовки винищувальної авіації. У повітрі авіатори демонструють техніку пілотування, навігації та бойове застосування.

До планових польотів залучають як досвідчених льотчиків, так і вчорашніх випускників. Відпускати в небо наймолодших пілотів дозволяє їхній рівень підготовки, пояснюють у військовій частині. Тож браку кадрів у Івано-Франківській бригаді тактичної авіації нині не відчувають.

Літають літаки-винищувачі декілька змін на тиждень. І вдень, і вночі, і в складних метеоумовах. Заважають виконувати посадку на аеродромі лише сильні снігопади, дощі чи густий туман. Інші погодні умови, такі, як сильні морози чи спека, цілком придатні для польотів, стверджують авіатори. Найскладніше маневрувати у повітрі вночі. Тож польоти при зірках виконують лише досвідчені льотчики.

В Збройних силах України льотчики-винищувачі – на вагу золота, стверджують авіатори. Підкорювачі неба повинні мати ідеальне здоров’я, “залізні” нерви та стійку психіку. Аби вистояти у «повітряному» бою. Фактично весь пілотний склад Івано-Франківської бригади тактичної авіації виконували завдання у зоні АТО. Під час планових ротацій. До підписання мінських домовленостей, які заборонили застосування бойової авіації.