Щотижня учасники Спільноти Святого Егідія готують вечерю для безхатьків


У кожного з них теж є звичні буденні клопоти. Хтось навчається, хтось працює. А дехто господарює вдома. Втім щотижня учасники івано-франківської Спільноти Святого Егідія збираються у дзвіниці на площі Шептицького з особливою місією. Готувати вечерю для безхатьків.

Такою є буденна гостина для потребуючих. Втім, на свята тут особливе меню. Відповідні традиційні смаколики, інформує Вежа

І як про близьких чи рідних тут дбають про мешканців вулиці. Доброчинці не лише годують безхатьків, а й одягають. Речі, розповідають представники Спільноти, приносять небайдужі люди.

Найбільш потрібні елементи гардеробу, кажуть у Спільноті Святого Егідія – це взуття. Втім, саме його доброчинці, на жаль, приносять найрідше. А ще, наголошують активісти, особливо цінний одяг відповідно до сезону. Насамперед це стосується холодної пори року.

Міжнародна християнська Спільнота Святого Егідія піклується про бездомних людей уже півстоліття. Івано-франківські активісти перейняли добру справу 13 років тому. Нині у Спільноті – майже три десятки небайдужих, які несуть цю місію абсолютно безкорисливо.

Особливо ретельно Спільнота готується прийняти гостей на Різдво. Різдвяні обіди для бездомних щорічно відбуваються у понад тисячі міст Європи. В тому числі – у Києві, Львові та Івано-Франківську. Цього року доброчинці вкотре накриють святкові столи з традиційними різдвяними стравами.