Сесія міськради: Трудовий кодекс не на користь працівників


Трудовий кодекс не на користь працівників. Позачергова сесія міськради звернулася до Президента України, Кабміну та Парламенту із проханням не ухвалювати проект нового Трудового кодексу України.

Міські депутати називають даний проект антиукраїнським. Адже за ним фактично скасовується 40-годинний робочий тиждень. І працедавці можуть змушувати працівників трудитися понаднормово. Про обов”язкову оплату в цьому випадку не йдеться. Також насторожує і надмірний контроль за працівниками, інформує Вежа

Міські депутати запропонували народним обранцям наразі почекати із ухваленням проекту Трудового кодексу у таком форматі. Адже це може посилити трудову міграцію із України.

Несподіванкою позачергової сесії став виступ другого міського голови Івано-Франківська Богдана Боровича. Колишнього очільника міста запросили на сесію з нагоди його ювілею. Нині почесний мешканець Івано-Франківська Богдан Борович зазначив, все, що робиться в місті доброго – продовження роботи його команди. Принагідно згадав наболілі проблеми, які доводилося вирішувати в 90-их.

На завершення виступу замість побажання депутатам Богдан Борович вирішив заспівати. Обрав пісню Анатолія Матвієнка.

До речі, позачергову сесію міськради було заплановано скликати з приводу введення абонплати за газ. Але оскільки раніше Нацкомісія держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг скасувала своє рішення, вирішили розглянут інші питання. Загалом на 11-ій позачерговій сесії міськради депутати ухвалили майже десяток проектів рішень.