Сесія облради: 291 мільйон не вистачає на зарплату прикарпатським бюджетникам


Депутати Івано-Франківської облради проголосували за звернення до голови Верховної ради, прем’єр-міністра, та народних депутатів від області щодо забезпеченості коштами на виплату зарплат працівникам бюджетних установ.

Як зачитав депутат-свободівець Манолій Піцуряк, за попередніми підрахунками на виплату заробітної плати до кінця року не вистачає 361 мільйон, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«Лише завдяки позитивній динаміці виконання доходів місцевих бюджетів у першому кварталі 2016 року вдається стримувати зростання соціальної напруги серед населення області та спільними зусиллями місцевих рад спрямовувати власні ресурси на ліквідацію дисбалансу у бюджетних показниках.

Зокрема з початку року додатково на заробітну плату місцевими бюджетами області спрямовано 12,9 млн. грн. за рахунок вільних коштів загального фонду, які склалися станом на 01.01.2016 року. Водночас, уже зараз на рівні районів та міст обласного значення виникають серйозні проблеми із забезпеченням своєчасної та в повному обсязі виплати заробітної плати»,-  йдеться у зверненні.

Тож депутати просять переглянути показники державного бюджету в частині збільшення передбачених на 2016 рік обсягів медичної та освітньої субвенцій місцевим бюджетам Івано-Франківської області на суму 291 мільйон гривень.