Шахраї "розвели" мешканця Прикарпаття на 17 тисяч гривень


Мешканець Калущини, довіривши невідомому телефонному співрозмовникові, втратив грошові кошти в сумі майже 17 тисяч гривень. За цим фактом слідчі розпочали кримінальне провадження.

54-річний мешканець Калуського району втратив свої кошти вже за досить поширеною схемою шахрайства. Йому на мобільний телефон надійшло смс -повідомлення з текстом, про те, що його банківська картка "Приват-Банку" заблокована. Після чого до потерпілого затефонував невідомий та, представившись працівником цієї банківської установи, запевнив, щовирішить проблему, якщо чоловік вкаже йому код, надісланий у повідомленні.

Коли довірливий чоловік виконав умови шахрая, з банківського рахунку булизняті гроші в сумі близько 17 000 гривень.

Відомості про вищевказаний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Прикарпаття звертаються до громадян з проханням бути уважними та обережними при спілкуванні із невідомими особами. Пам’ятайте, що справжні працівники банку не телефонують та не запитують конфіденційну інформацію своїх клієнтів. Це справа рук телефонних шахраїв, які таким способом наживаються на довірі людей.