Шахрай видурив у прикарпатки 9 тис грн, преставившись працівником банку


Причиною скоєння кіберзлочинів є те, що громадяни, при спілкуванні з невідомими особами, які представляються в основному співробітниками банків, торгових підприємств й поліцейськими, беззастережно довіряють: надають повні анкетні дані, номери сім-карток мобільних операторів, рахунки, тощо що працює на руку злочинцям.

До Тисменицького відділу поліції звернулась 29-річна місцева жителька із заявою про зникнення з карткового рахунку грошей. Жінка розповіла, що напередодні на її мобільний телефон подзвонив невідомець, який представився працівником місцевого банку. Під час спілкування з потерпілою, зловмисник увійшов у довіру і шахрайським шляхом заволодів її коштами, інформує прес-служба нацполіції в області.

За цим фактом правоохоронцями розпочато кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Наразі проводяться розшукові заходи для встановлення осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Працівники поліції в черговий раз нагадують: не довіряйте телефонним аферистам, які, граючи на людських почуттях, отримують злочинним шляхом тисячі гривень.

Запам'ятайте, як необхідно діяти, якщо Вам зателефонували:

• негайно зв'яжіться з родичем або з тими людьми, які за інформацією телефонного співрозмовника потребують Вашої допомоги;

• якщо мова йде про затримання Вашого сина, брата, родича за вчинене правопорушення, передзвоніть на «102» і перевірте інформацію, з'ясуйте чи доставлялася така людина до поліції;

• в жодному разі не перераховуйте гроші не поспілкувавшись із поліцією.