Шахраю, який присвоїв у Франківську землі Міноборони вартістю понад 20 млн грн вибрали запобіжний захід


Суд підтримав позицію військової прокуратури та заарештував громадянина, який заволодів землями оборони, визначивши можливість внесення застави розміром 20 млн грн

Про це інформує Бліц-Інфо з посиланням на управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

7 жовтня 2015 року Шевченківським районним судом м. Львова за принципової позиції процесуального керівника військової прокуратури Західного регіону України обрано громадянину, який заволодів землями оборони, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці. Судом також встановлено, як альтернативу, можливість застави у розмірі 20 млн грн.

Нагадаємо 6 жовтня 2015 року, слідчі військової прокуратури Західного регіону України за оперативної підтримки УМВС України в Івано-Франківській області у ході досудового розслідування на підставі ухвали слідчого судді затримали громадянина України, котрий, використовуючи підроблені документи та фіктивні фірми, шляхом шахрайства заволодів землями оборони у м. Івано-Франківськ вартістю понад 20 млн грн загальною площею 12 га.

Довідково: військовою прокуратурою Західного регіону України зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.