Шахтарі побажали міністру Насалику гарної відпустки на Мальдівах


Працівники державних шахт, які вже 3 місяці не отримують заробітної плати, побажали міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику гарної відпустки на Мальдівах.

Як стало відомо гірникам, у Кабміні погодили 2-тижневу відпустку міністра Насалика з 16 липня 2018 року.

Про це розповів голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, який очолює страйк шахтарів під будівлею Міненерговугілля з вимогою погасити 1,1 млрд грн заборгованості та відправити міністра енергетики у відставку, пише Gazeta.ua.

"Якщо у міністра Насалика немає почуття відповідальності за своїх підлеглих та сорому перед простими гірниками, які з травня не бачили зароблених грошей, ми не будемо силою тримати його на роботі. Бо толку з того, як з козла молока. Нехай краще летить собі на Мальдіви, добре відпочиває на всю річну зарплату і не повертається. Ми не будемо чекати його з відпустки, а домагатимемося його відставки", - сказав Михайло Волинець.

За його словами, шахтарі знову звернуться до уряду та парламенту з вимогою відправити міністра Насалика у відставку та призначити на цю посаду відповідального професіонала, здатного розв′язати кризову ситуацію у вугільній галузі.

"Парламент призначив Насалика на посаду міністра енергетики, його безпосередній керівник - прем′єр-міністр України Володимир Гройсман. Від них ми і будемо вимагати взяти на себе відповідальність за такого міністра, якому начхати на простих шахтарів, що не мають чим годувати своїх дітей. У відпустку треба йти, коли є результати. А який результат показав Насалик? Понад 1 млрд грн заборгованості по зарплаті перед шахтарями?" - каже Волинець.

На його думку, якщо уряд та парламент не втрутяться у ситуацію заборгованості перед шахтарями і не звільнять Насалика, шахтарі знову повернуться до Києва вже зі своїми дружинами та дітьми.

Нагадаємо, що з 10 липня працівники державних вуглевидобувних підприємств страйкують під Верховною Радою та Міненерговугілля з вимогою погасити заборгованість по заробітній платі за 3 місяці, ухвалити законопроект №8362, яким передбачено виділення на підтримку вугільної галузі 2,8 млрд грн, та відправити у відставку міністра енергетики Ігоря Насалика за невиконання службових обов′язків.