Шість несподіваних речей, які нас старять


Деякі щоденні звички спричиняють передчасне старіння, Щоб уникнути цього, перегляньте ваш спосіб життя.

Портал PureWow визначив шість речей, які нас старять:

1. Алкоголь

Алкогольні напої призводить до зневоднення організму, у результаті у нас гірша еластичність шкіри і з’являються передвчасні зморшок.

Також алкоголь шкодить організму людини на клітинному рівні і призводить до таких вікових захворювань, як діабет, рак, серцево-судинні захворювання і деменція.

2. Затори на дорогах

Як дивно це не звучить, де затори винні у нашому поганому вигляді. Стояння в заторах, ви дихаєте вихлопними газами. Дослідження, опубліковане в Journal of Investigative Dermatology, показало, що вихлопні гази забивають пори і спричиняють появі вікових плям на шкірі. Якщо є така можливість, поїдьте на роботу в метро.

3. Стрес на роботі

Під час стресу в мозку вивільняються гормони, які можуть привести до хвороби Альцгеймера. Численні дослідження показали, що стрес, пов'язаний з роботою, викликає негативні зміни в ДНК, які ведуть до дегеративних захворювань.

4. Сутулість

Вчені Університету Айдахо зазначають, що літні люди з правильною поставою демонструють кращу пізнавальну функцію, водночас як у осіб з неправильною поставою частіше відбуваються провали в пам'яті.

Тому правильна постава – це не тільки краса, а й молодість і здоров'я.

5. Брак сну

Людина, яка мало спить, виглядає старшою за свої роки. Згідно з одним дослідженням, у пацієнтів, які скаржилися на безсоння, були більш високі показники старіння шкіри: втрата еластичності, зморшки, пігментні плями.

6. Гаджети

Смартфони, планшети та інші гаджети шкодять зору. Тривала дія синіх екранів призводить до вікової макулярної дегенерації сітківки. Постарайтеся використовувати техніку лише за необхідності, особливо перед сном.