Шкляр розповів, як сотник "Кривоніс" зреагував на виправдання в суді


Сьогодні, 15 листопада в Косівського районному суді відбулося судове засідання щодо реабілітації легендарного сотника УПА Мирослава Симчича "Кривоноса".

Підтримати легендарного сотника УПА прийшло кілька десятків активістів. Деяким активістам не вистачило місця в залі, тож вони чекали рішення у коридорі та на вулиці. Втім, сам Мирослав Симчич присутнім у суді бути не зміг через погане самопочуття.

У суді прокурор підкреслив, що прокуратура не може сама реабілітувати Симчича, тому звернулась до суду. Вислухавши сторони процесу, суд постановив заяву заступника прокурора задовольнити і визнати Мирослава Симчича незаконно засудженим і таким, що підлягає реабілітації.

Відомий письменник Василь Шкляр в мережі розповів, як "Кривоніс" зреагував на рішення суду.

"Сьогодні Косівський суд нарешті реабілітував сотенного УПА Мирослава Симчича (Кривоноса), визнавши, що він знищував ворогів України законно відповідно до покликання, обов'язку й чину українського націоналіста. Дружина пані Рая випила з такої нагоди коньяку, а сотенний - ні. Правник оунівця не дозволяє. А на повідомлення про реабілітацію Кривоніс лише запитав: "А що вони там у суді - вже поміняли формені кашкети на мазепинки?", - написав Шкляр.

До теми: Сотник УПА Мирослав Симчич: Шкодую, що не можу зараз воювати в АТО