«Школа майбутнього пенсіонера»: Франківців продовжують навчати як отримати пенсію


Основним завданням роботи з майбутніми пенсіонерами є підготовка необхідних документів для призначення пенсій та їх правова оцінка. Днями в головному управлінні Пенсійного фонду України в області заступник начальника управління пенсійного забезпечення Роман Олійник провів заняття в «Школі майбутнього пенсіонера».

Заняття відвідали особи, які набудуть права виходу на пенсію найближчим часом. Фахівець роз’яснив присутнім порядок обчислення розміру і терміни призначення пенсії, ознайомив з нововведеннями в пенсійному законодавстві з січня 2018 року, звернув увагу на функціонування веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України, за допомогою якого можна контролювати особисті дані реєстру застрахованих осіб. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Завдяки таким «урокам» громадяни можуть вчасно підготувати необхідні документи для призначення пенсії, з’ясувати проблемні питання їхнього пенсійного забезпечення. Наприкінці зустрічі присутні мали змогу поставити запитання, на які отримали кваліфіковані відповіді, а також ознайомитися з тематичними буклетами.