Шквальний вітер спричинив масові вимкнення електрики на Івано-Франківщині


Сильні вітри, що пронеслися Прикарпаттям в ніч на 24 лютого, спричинили перебої з електропостачанням у дев’яти районах області.

Станом на 9.00 повністю без електропостачання перебуває 21 населений пункт. Це: Буковець, Волова та Криворівня на Верховинщині, Новошин та Пшеничники на Долинщині, Болохів, Завадка, Кулинка на Калущині, Бабин, Город, Старі Кути, Уторопи на Косівщині, Букачівська Слобода, Вишнів, Журавеньки, Козарі, Березівка, Йосипівка на Рогатинщині, Підмонастир на Рожнятівщині. 

Частково без світла 28 населених пунктів області. Це – Білоберізка, Кривопілля та Верховина у Верховинському районі, Косів ,Снідавка, Яворів, Соколівка, Кути, Смодна, Черганівка, Старі Кути, Пістинь у Косівському районі, Марківці Тисменицького району, Битків, Пасічна та Пнів у Надвірнянському районі, Конюшки в Рогатинському районі, Микуличин, Ворохта, Делятин, Яремча Яремчанської міськради. Окрім цього, одиничні вимкнення є на лініях 0,4 кВ по всій області. 

«Наші оперативні бригади працюють над ліквідацією наслідків стихії, - розповідає технічний директор ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Олег Сеник. – Для повного відновлення електропостачання ми готові працювати у вихідні, наші працівники забезпечені необхідними для роботи матеріалами та транспортом».

У енергокомпанії нагадують, що в найближчу добу на Прикарпатті збережеться штормове попередження, по області очікується посилення вітру до 20 м/с. У зв’язку з цим енергетики просять споживачів бути обережними, та, у випадку виявлення пошкодження енергообладнання та обірваних електропроводів, негайно телефонувати у кол-центр компанії за номером 0 800 50 40 20.