Штаб ООС: активні бойові дії тривають по всій лінії зіткнення


За минулу добу бойовики 55 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Про це повідомляє прес-центр Об’єднаних сил

"Інтенсивні бойові дії тривали на Світлодарському, Горлівському, Донецькому та Маріупільському напрямках. Російсько-окупаційні війська 55 разів порушували режим припинення вогню, з них 19 разів застосовували заборонену Мінськими домовленостями зброю. Підрозділи Об’єднаних сил вели активну оборону та давали адекватну відповідь противнику", - йдеться у повідомленні.

Менш напружена обстановка була на Луганщині, де інтенсивні бойові дії тривали переважно на «Світлодарській дузі» - в районах населених пунктів Троїцьке та Луганське.

На Горлівському напрямку, в районах населених пунктів Зайцеве, Шуми, Новгородське противник під прикриттям вогню з мінометів марно намагався витіснити з позицій підрозділи наших військ. При цьому, окупанти в порушення норм міжнародного права вчора, о п’ятій ранку 20 травня, відкрили щільний мінометний вогонь по житловим будинкам селища Зайцеве.

На Донецькому напрямку не спадає інтенсивність бойових дій в районах населених пунктів Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар’їнка.

На Маріупольському напрямку активні бойові дії тривали в районах населених пунктів Водяне та Широкине.

У штабі повідомили, що під час бойових дій за минулу добу та сьогодні Об’єднані сили втрат не мають.