Швейцарські вчені довели, що шашлик зі свинини продовжує життя


Смажене м’ясо має фантастичний ефект: воно може продовжити ваше життя.

По крайній мірі, в цьому нас запевняють вчені з Університету Цюріха, які провели відповідне дослідження, заявляє видання Coed.com.

Справа в тому, що свинина містить в собі велику кількість ніацину, також відомого як вітамін В3. Обсяги його споживання безпосередньо пов’язані зі збільшенням тривалості життя.

Дослідники провели серію експериментів на круглих черв’яках – їх часто використовують саме для цього. Коли їм вводили ніацин безпосередньо, це збільшувало їх життя в середньому на 10%.

Вітамін В3 ви можете також знайти в паприці, в’ялених томатах, арахісі. Але кого це хвилює? Головне, що ви можете знайти ніацин в шашлику!

І це дійсно змінює наше ставлення до цього продукту, який зовсім незаслужено останнім часом паплюжать дієтологи.

У чому ж секрет? Вчені кажуть, що коли ви їсте ніацин, ваше тіло помилково думає, ніби ви найближчим часом збираєтеся серйозно попрацювати фізично. І активізує свої резерви.

Автор дослідження, професор Майкл Рістоу, також критикує поради сучасних дієтологів.

“Всі навколо стверджують, що потрібно приймати антиоксиданти, бажано у формі таблеток. Мовляв, це потрібно, щоб очистити організм від” токсинів “, споживаних разом з м’ясом. Але це нісенітниця! Ніяких” токсинів “не існує, цим доводом явно не вистачає наукових підтверджень! “.

Швейцарські вчені настійно рекомендують з’їдати кілька шматочків шашлику або смаженого м’яса на сніданок: ніацин найкраще засвоюється з ранку.

У різний час ЗМІ масово роздмухували істерію навколо шкоди, яку нібито приносить червоне м’ясо. Однак вони абсолютно випустили з уваги, що, незважаючи на всі свої спроби, європейські вчені не змогли знайти докази того, що червоне м’ясо дійсно вбиває.

Насправді, результати цього дослідження доводять, що відсутність в раціоні червоного м’яса є фактором ризику передчасної смерті.

Уряд – захисник здоров’я нації – а також Американська асоціація вивчення серцевих захворювань вже довгий час попереджають американців, що надмірне споживання червоного м’яса може призвести до розвитку захворювань серця та інших органів.

Однак наукові дані доводять, що це твердження не витримує критики. І нове дослідження стало не першим, яке спростувало цю заяву.

Масштабне дослідження, проведене в Японії, також не виявило жодного зв’язку між числом смертей від захворювань серця і вживанням червоного м’яса.

У 2012 році вчені з Гарварду опублікували результати ще одного масштабного дослідження, яке показало, що в більшості випадків вживання м’яса володіє захисним ефектом.

До певного моменту люди, які вживали більше м’яса, відчували себе краще, ніж ті, хто його їв потроху або не їв взагалі.

Напрошується очевидний висновок: трохи в’яленого або смаженого м’яса на сніданок не зведе вас в могилу, а хороший стейк за обідом, можливо, навіть продовжить вам життя.