Швидкісні потяги «Укрзалізниці» б'ють рекорди по кількості пасажирів


У липні 2018 року поїздами «Інтерсіті+» та «Інтерсіті» скористалася рекордна кількість пасажирів - 540 тисяч осіб, а заповнюваність досягла рекордних 100%.

Про це інформує прес-служба «Укрзалізниці», посилаючись на в.о. очільника компанії Євгена Кравцова.

«Швидкісні поїзди традиційно користуються високим попитом пасажирів, і їх середня заповнюваність зазвичай становила понад 90%, що є високим показником для такого рухомого складу. Сьогодні ми констатуємо 100%. Затребуваність цих поїздів, безперечно, буде враховуватися під час затвердження стратегії розвитку пасажирських перевезень у майбутньому», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що упродовж липня було виконано 847 рейсів.

Усього за 7 місяців 2018 року швидкісними поїздами «Інтерсіті+» та «Інтерсіті» перевезено майже 3,3 млн пасажирів. Кількість перевезених пасажирів у липні 2018 року збільшилася на 27 тисяч осіб порівняно з липнем 2017 року (513 тисяч пасажирів), а заповнюваність поїздів зросла на 4% (липень 2017 р. - 96%).

У компанії нагадали, що парк рухомого складу швидкісних поїздів складається з 10 електропоїздів HRCS-2 виробництва компанії Hyundai Rotem, 2 електропоїздів ЕКС-1 «Тарпан», 2 поїздів на локомотивної тязі виробництва «Крюківський вагонобудівний завод» та 2 двоповерхових поїздів чеської компанії Skoda.