Шия чи спина: у мережі ламають голову над новою ілюзією


Інтернет-користувачі обговорюють незвичайну фотографію, на якій одні бачать голову і шию людини, а інші – оголену до пояса жінку.

Багатьом спочатку здалося, що в кадр потрапила жінка з короткою стрижкою і шиєю трохи незвичайної форми, причому далеко не всі змогли відразу ж зрозуміти, що ще може бути на фотографії, пише Максимум.

Проте, в дійсності це жінка, сфотографована зі спини. Ряд людей у коментаторях вважали, що настільки переконливою ілюзію робить майже непомітна деталь: ліва рука жінки сприймається як її вухо, якщо спочатку прийняти фотографію за знімок голови.

Деякі інтернет-користувачі відзначили, що для них не становило жодних проблем "перемикатися": бачити на фотографії шию, якщо вони представляли шию, і спину, якщо вони представляли спину. Багато хто визнав це показником "високого класу" ілюзії. Такі знімки привертають увагу користувачів інтернету досить часто, іноді під незвичним кутом одна частина тіла людини виглядає як інша, а іноді в кадрі опиняються кілька людей. А що бачите ви?

Шия чи спина: у мережі ламають голову над новою ілюзією    - фото 281543


https://maximum.fm/novini_t2