Сільрада на Франківщині воює з переселенцем через земельну ділянку


Сьогодні відбулося засідання земельної комісії облради на якому депутати розглянули звернення Глибоківської сільради Богородчанського району про допомогу у вирішенні земельного питання.

Як виявилося, у 2014 році Держземагенство в області видало документацію для відведення земельної ділянки площею 21 га в оренду переселенцю зі Сходу Олегу Бондаренку, інформує Бліц-Інфо.

Проте з того часу орендар землю не обробляє, договір оренди не уклав і фермерське господарство не зареєстрував, відповідно жодної копійки за оренду в сільський бюджет не сплачує. Окрім того орендар не хоче відмовлятися від права на оренду.

В той же час сільрада знайшла інвестора, який хоче збудувати на цій земельній ділянці свинокомплекс і сплачувати соціальні внески у розвиток населеного пункту. Проте оскільки Держземагенство затвердило проект землеустрою Бондаренку, сільрада не може віддати в оренду цю землю інвестору.

Саме тому вони звернулися до депутатів обласної ради з проханням допомогти у вирішенні цього питання. Вислухавши звернення комісія рекомендувала сільраді подавати до суду про скасування дозволу Держземагенства на оренду цієї землі, а юридичному відділу ОДА допомогти їм у цьому.