Сім франківських дитсадків утеплять за програмою НЕФКО


Енергетична модернізація закладів освіти у співпраці з міжнародною компанією НЕФКО продовжується і в новому році. Перший етап включає 7 закладів.

З них у трьох дитячих садочках роботи практично завершено, а ще за чотирма адресами – розпочнуть орієнтовно у березні цього року.

Одним з ключових об’єктів, де роботи зараз на завершальній стадії – ДНЗ № 16 «Сонечко», що на вул. Короля Данила. Тут вже завершено утеплення фасаду, заміну вікон, встановлено вентиляційну систему. Зараз тут працюють над встановленням індивідуального теплового пункту. Фінішують також ще два дитячі садочки – ДНЗ №18 «Зернятко», що на вул. Івана Павла ІІ та ДНЗ №33 «Кристалик» - вул. Вовчинецька. У цих закладах також завершують останні штрихи з комплексного утеплення: утеплення фасадів, заміна вікон та дверей.

У 2018 році поповнять список щасливчиків ще 4 заклади. Зокрема, завдяки гранту заплановано енергетичну модернізацію у навчально-реабілітаційному центрі, що на вул. Хоткевича, 52а. Окрім того, в дитячих садочках № 23 «Дударик» (вул. Сухомлинського), № 36 «Віночок» (вул. Целевича) та № 4 «Калинова сопілка» (вул. Вовчинецька). За цими адресами замінять вікна, двері та утеплять фасади. Вже провели всі тендерні процедури та розпочали підготовку до старту робіт.

Загалом, згідно проекту вдасться утеплити 30 закладів освіти, в тому числі дитячі садочки та школи. Як запевняє міський голова Руслан Марцінків співпраця з міжнародними компаніями дає позитивні результати. Адже завдяки підписаному грантовому та кредитному договорі на вигідних умовах місто отримало кредит та грант у розмірі 1 млн. євро. Проте, за словами Руслана Марцінківа співпраця з іноземними компаніями вимагають ряд процедурних моментів та погоджувальних процедур. Це дещо впливає на час та темп проведення робіт. Проте, переваги таки беруть верх над подібними незручностями.