Сім франківських лікарів-волонтерів їдуть в зону АТО


У неділю, 25 вересня, група лікарів-волонтерів з Франківщини вирушає в Луганську область, де протягом двох тижнів надаватиме медичну допомогу цивільному населенню і військовим.

Як розповідає головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк, на Луганщині практично по всій зоні військових дій зараз нестача цивільних лікарі, пише Репортер.

"Ще будучи військовослужбовцем і проходячи саме на цій території військову службу, я бачив цю проблему. Тоді ж і поставив перед собою ціль, – каже Масляк. – Луганщина – це територія України, там живуть наші земляки, тому населенню потрібно допомогти з кваліфікованою медичною допомогою”.

Масляк каже, що отримав листа від головного лікаря Попаснянської центральної районної лікарні і керівника Попаснянської районної військової цивільної адміністрації з проханням про допомогу.

“Я неодноразово піднімав питання організації медичного десанту серед наших лікарів. Спочатку було дуже багато бажаючих, але коли почали формувати команду, на жаль, багато хто відмовився поїхати і виконати свої обов’язки”, – додав він.

Наразі сформували команду з семи лікарів Франківщини, які вирушать в лікарню міста Попасна, щоб надавати меддопомогу цивільному населенню і військовим. Це – хірург Олег Ціхонь, травматологВасиль Чужак, терапевти Ярослав Кобиляк та Оксана Романська, операційний медбратМикола Соболь, лікар-гінеколог Ростислав Петруняк, а також комбустіолог і керівник групи Тарас Масляк.

З медиками поїде водій Олег Перегуда, спільно з яким головний лікар Франківська служив раніше у зоні АТО.

Наш перший медичний десант перебуватиме на сході два тижні, – говорить Масляк. – Чи будуть наступні поїздки – залежатиме від свідомості і патріотизму наших колег, лікарів Івано-Франківської області. Такі поїздки не примусові, в людей має бути свідоме прагнення поїхати туди, де зараз значна нестача лікарів”.