Сім місць на Прикарпатті, де можна зустріти Миколая


Наближається свято, яке з нетерпінням очікують не лише діти, а й дорослі. Мова йде про День святого Миколая.

За легендою, Миколай таємно приносив у будинки бідних людей одяг, їжу, іграшки для дітей, ліки для хворих. Якщо вірити у цього святого – мрії обов'язково збуваються.

Кореспондентка Бліц-Інфо підготувала перелік місць на Івано-Франківщині, де можна зустріти чудотворця.

Садиба святого Миколая на Косівщині

У селі Пістинь, Косівського району діє офіційна резиденція святого Миколая. Сюди, аби побачити святого приїжджають дітлахи з усієї України. Знаходиться вона на території Національного природного парку «Гуцульщина».

Садиба оформлена у традиційному карпатському дерев’яному стилі. Тут  діти можуть побачити як живе святий Миколай, де працює і де спить, відвідати цікаву екскурсію, та познайомитись зі святим особисто. Також можна сходити на виставку новорічних ялинкових прикрас, а на майстер-класі всі охочі можуть власними руками зробити для себе іграшку зі спеціальних заготовок.

Цілий рік тут працює пошта, куди діти можуть написати листа з бажаннями.

Садиба відкрита не лише в зимовий сезон, а й цілорічно. А домовлятись про зустріч-екскурсію потрібно наперед за номером телефону:  097 66 12 402. Працює садиба без вихідних з 10 до 16 години.

Результат пошуку зображень за запитом

Хатинка святого Миколая у Більшівцях

До 18 грудня у Більшівцях прийматиме гостей «Хатинка Святого Миколая».  Щодня тут відбуваються різноманітні майстер-класи – розпис пряників, виготовлення ангеликів, новорічних іграшок, заплановані Андріївські вечорниці, лялькова вистава та головне дитяче свято до Дня Миколая.

Проєкт благодійний. Добровільні пожертви, зібрані під час роботи хатинки та окремих заходів будуть спрямовані на підтримку дітей пільгових категорій.

Для груп дітей з Івано-Франківської області, «Хатинка Миколая» відкрита щодня з 14 до 18 години. Контактний телефон: 067 29 98 615.

Результат пошуку зображень за запитом

Садиба святого Миколая у Делятині

Цю садибу відкриють 13 грудня. Знаходиться вона на території Любіжнянського лісництва. На гостей свята чекає театралізоване дійство "Іде до нас Святий Миколай", майстер-класи з виготовлення новорічних прикрас, виставка малюнків учнів Делятинської громади, дитяча виставка кращих різдвяних віночків та ялинок.

Працюватиме садиба з понеділка до п’ятниці з 10 до 15 години, а у суботу – неділю з 12 до 17.

Світлина від Тані Пасічної.

Будиночок на Новорічному ярмарку в Івано-Франківську

Зустріти святого Миколая цьогоріч з 13 до 19 грудня можна буде і на новорічно-різдвяному ярмарку.

На Вічевому майдані вже облаштувати будиночок в якому через декілька днів прийматиме чудотворець. До цього часу тут функціонує фотозона.

У "резиденції" кожен зможе особисто зустрітись із Миколаєм, написати та особисто передати листа, а також зробити фото на згадку. 

Працюватиме будиночок з 16 до 19 години.

Результат пошуку зображень за запитом

Резиденція святого Миколая у Калуші

Напередодні свята Миколая вже кілька років поспіль у палаці культури «Мінерал» в Калуші відкривається резиденція святого. Цього року її відкриють у неділю, 15 грудня. У день відкриття резиденція діятиме з 15.00 до 18.00 для всіх калушан. А от з 16 по 19 грудня проводитимуться дійства виключно для організованих груп. Спершу діток запросять на виставу, а відтак буде друга частина свята — інтерактивні ігри, розваги та живе спілкування з Миколаєм. Програма триватиме впродовж години.

У Калуші Святий Миколай відкрив свою Резиденцію. ФОТО

Садиба святого Миколая у Тишківцях

Вже тринадцятий рік діє садиба чудотворця й у селі Тишківці, Городенківського району. Щоправда, зустріти його тут можна тільки 19 грудня. Щороку тут для дітей організовують співи, танці, забави та солодкі подарунки.

Світлина від Yaroslava Tkachuk.

Магазини та розважальні центри

Якщо ж ви не маєте можливості далеко їхати у гості до святого Миколая, а ваша дитина хоче побачити його, тоді варто завітати у великі торгові центри, магазини чи розважальні центри Франківська. Цей варіант також підійде тим, хто не очікувати своєї черги на морозі. Щороку у великих розважальних центрах перед самим святом можна зустріти чудотворця та сфотографуватись з ним.

А про що мріють франківські малюки та скільки коштів помічникам Миколая треба, аби реалізувати дитячі бажання дивіться у відео ОТБ Галичини.

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!