Сім'я побитої до смерті франківчанки боїться, що винного можуть "відмазати"


Шокуюча трагедія сталася в Івано-Франківську 19 грудня. Чоловік відлупцював жінку до втрати свідомості. За декілька днів вона померла у лікарні.

Інцидент стався у чужій квартирі на вулиці Коновальця, де компанія розпивала спиртне. Між чоловіком та жінкою виник конфлікт. У результаті 29-річний співмешканець Максим Болієнко побив 36-річну Олександру Щеглову, пише Місто.

Нині батьки померлої хочуть, щоб співмешканець відповів за вчинене. Переконані, що його родичі, які працюють у судах, можуть врятувати чоловіка. Самого ж Максима не затримано. У поліції кажуть, що не мають на це права через те, що тривають експертизи.

Правоохоронці кажуть, що чоловік під пильним контролем. Але журналістам так і не вдалося поспілкуватися з ним, бо місце перебування його невідоме.

Кореспонденти навідалися до квартири, де це сталося. Попри те, що світло було, ніхто не відчинив. Мешканка будинку зауважила, що у квартирі постійно збираються, аби випити. До слова, у квартирі батьків теж ніхто не відчинив двері. Правда, в середині був чоловік. Сказав, що він батько Максима, але не має ключів. У цьому ж будинку, по вулиці Вагилевича, Максима не бачили давненько. Не на камеру один із сусідів розповів, що раніше бачив і Максима, і Олександру. Двоє були п’яними.

Проте батьки і сестра Олександри Щеглової кажуть, що Максим ніби зачарував дочку. Власну квартиру так і не спромігся орендувати, та й не працював ніде, хоча був у стосунках з Олександрою два з половиною роки. Тому довго жив з ними на вулиці Довженка. Не приховують, що бив дочку, а вони просили її розійтися з ним, бо ще заб’є до смерті. Що і сталося, адже померла Олександра від численних травм. Правда, це ще має підтвердити експертиза.

У довідці про смерть, зауважує мама померлої Неля Щеглова, увагу більшу зосередили на пневмонії. Проте вказали, що була тупа травма живота і розрив сечового міхура. Пані Неля розповіла, що у дочки двічі в реанімації зупинялося серце. Медики не приховували, що Олександра може померти.

Вчора, 3 січня, до сім’ї приходив свідок. Розповів, що був у квартирі на Коновальця і бачив, як Максим бив Олександру. Він намагався завадити, але і його агресивний співмешканець побив до втрати свідомості. Коли прокинувся, то було пізно.

Хто викликав швидку медичну допомогу, чи компанія, яка була, чи сусіди — невідомо. Хоча у минулій публікації вказували, посилаючись на лист, який прийшов на пошту редакції, що сусіди побачили на сходовій побиту.

Мешканці у будинку Щеглових не заперечили, що Максим влаштовував конфлікти з погрозами. Кажуть, страшно було вийти з помешкання, адже чоловік високий, молодий, а до того всього агресивний і постійно п’яний.

Заяву про побиття поліцейські написали зі слів потерпілої, бо вона не могла це зробити самостійно у лікарні. Але опісля до Олександри приходила мама співмешканця. Нібито для того, аби жінка забрала заяву з поліції. Неля Щеглова каже, що дочка не погодилася. 24 грудня потерпіла від нанесених травм померла у лікарні.

Олександру поховали 27 грудня. Родина померлої сподівається, що Максима покарають. Вони уже скористалися послугами приватного адвоката, аби справу не пустити нанівець. Хоч до лікарні родичі Максима приходила, проте на похорон не прийшов ніхто. Вибачень сім’я Щеглових не отримала. Зізнаються, що і не хочуть цього, аби лиш по закону відповів винний.

Щодо відповідальності, то речниця ГУ НП в Івано-Франківській області Мирослава Белдик повідомила, що слідство триває. Висновків експертизи немає, а без цього не можуть затримати підозрюваного. По цьому факту правоохоронці розпочали слідчі дії за ознаками злочину передбаченого ст. 128 ККУ (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Мирослава Белдик запевняє, що справу перекваліфікують згідно ст. 119 ККУ (Вбивство через необережність).

Більше — у відеосюжеті: