Сім'я загиблого майданівця Василя Шеремета таки отримає житло


Сьогодні, 27 квітня в Снятині триває ХХІ виїзна сесії обласної ради. На розгляд винесено 12 питань.

Після обговорення проблем соціальної політики та реформування інтернатів, депутати заслухали звіт про виконання обласної "Програми підтримки сімей загиблих і постраждалих під час масових акцій громадського протесту в період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, учасників бойових дій та про виконання обласної комплексної програми соціального захисту населення Івано-Франківської області на 2017-2021 роки".

Під час обговорення, депутат облради від Надвірнянщини Михайло Іваночко підняв питання щодо квартири для сім'ї загиблого на Майдані Василя Шеремета, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Зокрема депутат попросив департамент соцполітики взяти це питання на котроль, оскільки квартиру родина Шеремета так і не отримала.

Водночас голова облради Олександр Сич зауважив, що тут може бути хіба лише громадський осуд, бо це була добровільна ініціатива забудівників - надати квартири родинам Небесної Сотні з Прикарпаття. П'ятеро забудівників свої зобов'язання виконали, а один - ні. Але ніяк вплинути на цю ситуацію не можна, адже це зобов'язання не було зафіксовано юридично.

Натомість голова фракції БПП Остап Дзеса запропонував вирішити це питання якимось чином та виконати це зобов'язання, надане родині Героя. Можливо, виділити кошти з бюджету чи за рахунок інших програм.

"Там сім'я залишилась без годувальника і їм неважливо, хто не захотів дати їм квартиру. Ми можемо назвати прізвища, але це ж нічого не дасть. Тож потрібно подумати і знайти вихід з ситуації", - зауважив Дзеса.

Після активних обговорень, голова облаcної ради рекомендував комісії з питань АТО запросити представників асоціації забудівників та, пояснити ситуацію і вирішити проблему.

Нагадаємо, Герой Небесної сотні, 64-річний Василь Шеремет із села Ланчин Надвірнянського району  помер на початку березня у лікарні. Чоловік потрапив під крижані струмені водомета, отримав важкі травми і серце не витримало.

Його старенькій матері, як і іншим сім’ям героїв Небесної сотні, франківські забудівники пообіцяли подарувати двокімнатну квартиру. Про такий благородний вчинок під час сесії обласної ради оголосив тодішній її очільник Василь Скрипничук.

Як свідчить стенограма на сайті облради, житло для родини Василя Шеремета зобов’язувався надати забудівник, а тоді й депутат облради Руслан Гусак (компанія «Франківськміськбуд»). Слід зауважити, Гусак за два місяці до того вийшов з Партії регіонів, тож таку з його боку доброчинність сприйняли як спробу «замолити» гріхи. Водночас, це не було його окремою ініціативою, а фактично спільним рішенням шести найбільших будівельних компаній Івано-Франківська. Та на відміну від своїх колег, даного слова Гусак так і не дотримав. 

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!