Скандал у Делятині: Комісія не реєструє кандидата на голову ОТГ від "Солідарності"


У понеділок, 27 листопада відбулось засідання Делятинської територіальної виборчої комісії. Серед іншого, у порядку денному було питання щодо реєстрації кандидата на посаду голови Делятинської об’єднаної територіальної громади Михайла Ерстенюка.

Рішення про його висування з усіма необхідними документами прийняла та подала до виборчої комісії Надвірнянська районна організація «Солідарності», йдеться на сайті партії.

"В ході розгляду питання комісією було прийнято ряд рішень, спрямованих на затягування, чи навіть саботаж реєстрації кандидата на посаду голови ОТГ, які до того ж суперечать чинному законодавству. Зокрема йдеться про вимогу подачі копії третьої сторінки паспорта громадянина України Михайла Ерстенюка, попри те, що це суперечить чітко визначеному Законом України «Про місцеві вибори» переліку необхідних для реєстрації документів, вимогу подачі довідки про відсутність у кандидата на посаду  голови ОТГ судимості на підставі відверто фіктивних скарг тощо", - зазначає прес-служба.

У підсумку, комісія не прийняла жодних рішень та перенесла розгляд питання щодо реєстрації Михайла Ерстенюка кандидатом на посаду голови Делятинської громади на 29 листопада, попри те, що відповідно до чинного законодавства не володіє такими повноваженнями. Адже щодо уже внесеного у порядок денний питання виборча комісія зобов’язана прийняти рішення про реєстрацію, або ж відмовити у реєстрації кандидата на посаду голови ОТГ.

До слова, головою комісії є представниця політичної партії «Батьківщина».