Скандал в Хриплинській сільській раді: Екс-секретар продовжує отримувати зарплату 6 тисяч гривень


В Хриплинській сільській раді скандал з заробітною платою екс-секретаря сільської ради Олександри Микитин.

Під час першого засідання сільської ради, 22 січня, депутати проголосували за проект рішення про призначення виплати заробітної плати колишньому секретарю сільської ради Олександрі Микитин у зв’язку з неможливістю працевлаштування на попереднє місце робити, пише Галка

Така можливість передбачена п. 2 ст. 33 ЗУ “Про статус депутатів місцевих рад”:

“Депутату місцевої ради, який працював у раді на постійній основі, після закінчення таких повноважень надається попередня робота (посада), а за її відсутності – інша рівноцінна робота (посада) на тому самому або, за згодою депутата, на іншому підприємстві, в установі, організації. У разі неможливості надання відповідної роботи (посади) на період працевлаштування за колишнім депутатом місцевої ради зберігається, але не більше шести місяців, середня заробітна плата, яку він одержував на виборній посаді у раді, що виплачується з відповідного місцевого бюджету”.

Як каже депутат сільської ради, боєць АТО Роман Смігоровський, за цим рішенням Микитин отримуватиме щомісяця протягом шести місяців по 6 200 гривень.

“Не розібралися – проголосували. Потім вже з’ясували. Я трохи поскандалив, правда, кинув в лице сільському голові тими паперами. Ну як так, нічого не робити і півроку по 6 200 гривень з бюджету?! Хай мінімальну отримує”, – обурюється військовий.

Проблему планують обговорити на найближчій сесії сільської ради.