Скандал з вивчення іноземної мови у Перегінській школі обговорили на комісії облради


Сьогодні, 9 листопада в Івано-Франківську відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань гуманітарної політики та свободи слова.

Серед іншого, депутати розглянули звернення батьків учнів перегінської школи, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами директора школи Івана Депутовича, у школі виник конфлікт, оскільки батьки учнів 1-В класу вимагають навчати дітей англійської мови, а не німецької, хоча в школі основна профільна мова – німецька.

«До цього часу у цьому класі діти не вивчають жодну іноземну мову, адже батьки відмовилися пускати дітей на уроки німецької мови», - обурюється директор.

Він додає, що в школі профільна іноземна мова німецька, водночас діти вивчають англійську з п’ятого класу. Однак це – не влаштовує батьків тільки одного класу, в якому навчаються 26 дітей.

Звернення про запровадження уроків англійської мови з першого класу батьки відправили до навчального відділу освіти Рожнятівської РДА, однак відповіді батьки не отримали.

Відтак, батьки вважають, що було грубо порушено права дітей. Для того, щоб вирішити конфлікт заступник голови обласної ради Василь Гладій запропонував піти на поступки батьків, адже їхня думка повинна бути вирішальною. В той же час, член комісії Дмитро Дзвінчук зазначив, що цього робити категорично не можна, адже колись так само втратили у школах іспанську, а потім і французьку мови.

Порадившись комісія запропонувала департаменту освіти поїхати до школи та поговорити з батьками. Відтак згідно доповіді заступника директора департаменту освіти, науки та молодіжної політики ОДА Івана Будзака комісія прийме рішення.