Скандального керівника прикарпатського санаторію "Смерічка" звільнили з посади


Скандального головного лікаря обласного кістково-туберкульозного санаторію "Смерічка" Романа Мисюгу звільнили з посади.

Виконуючий обов'язки директора департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА Микола Стовбан підписав відповідний наказ, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як зазначається у документі, причинами для звільнення було ряд підстав. А саме, лист з обласної Держаудитслужби, дві догани та протокол із засідання профспілкового комітету.

Роман Мисюга ознайомився з наказом про звільнення сьогодні, 1 вересня. Про це свідчить його підпис на документі. Виконувати обов'язки керівника санаторію з 5 вересня буде його заступник Михайло Косило.

Нагадаємо, раніше працівники санаторію «Смерічка» звернулися до департаменту охорони здоров’я ОДА з вимогою звільнити із займаної посади головного лікаря закладу Романа Мисюгу. За це проголосувала більшість на засіданні профспілкового комітету. Також  з вимогою його звільнення працівники перекривали дорогу у Татарові.

Слі нагадати, наприкінці листопада минулого року прокуратура заявила про те, що службові особи Ворохтянського обласного кістково-туберкульозного санаторію «Смерічка», зловживаючи своїм службовим становищем, необґрунтовано розробили на 2016 рік та затвердили кошторис доходів і видатків санаторію. Зокрема, вони збільшили витрати на оплату працівників санаторію за рахунок зменшення витрат на харчування осіб, які перебували на оздоровленні. Внаслідок таких зловживань, державним інтересам заподіяно збитки на 360 тис. грн.