Скандальному будинку на Мазепи 35А знову не присвоїли адресу


Сьогодні відбулося чергове засідання виконкому на якому вкотре розглянули питання про присвоєння поштових адрес скандальному будинку на Мазепи 35А.

За словами представника прокуратури на сьогоднішній день розпочато провадження щодо скасування декларації про введення в експлуатацію будинку на Мазепи. Тому прокуратура пропонує міській раді не розглядати дане питання, до завершення розгляду справи в суді, повідомляє кореспондент "Бліц-Інфо".

«Сьогодні ми ходили у прокуратуру. На жаль головного прокурора не було, проте з нами поспілкувався його заступник. Він був шокований, коли дізнався про рекомендацію міськвиконкому не розглядати питання і сказав відкликати даний лист. А також усно рекомендував розглянути дане питання на засіданні, щоб люди не стали заручниками ситуації», - заявив представник Правого Сектору Юрій Качан.

Проте мешканці будинку вважають, що питання не просто так «спускають на гальма».

Свою підтримку мешканцям висловили представники громадських організацій та деякі члени виконкому.

Міський очільник вирішив пояснити присутнім, що і до чого в цій ситуації.

«Ця ділянка належала Анатолію Пруту і він продав її іншій людині, а той перепродав її Друку. І якби він поцікавився хто такий Прут, то напевне б не купував ділянку. Наші стосунки з забудовником це одне, але люди не повинні страждати. Навіть якщо мені за це щось буде я підпишу це рішення», - запевнив Віктор Анушкевичус.

Проте депутат міської ради Володимир Чорноус пояснив, що рішення виконкому у такому випадку буде суперечити рішенню міської ради, яке не скасоване. Тому запропонував спочатку ініціювати скасування попереднього рішення, а вже тоді голосувати за надання поштової адреси.

Мер запропонував Чорноусу внести проект рішення про скасування попередніх рішень, оскільки він сам їх подавав. Проте депутат категорично відмовився і запропонував мешканцям внести на сесію міської ради проект рішення про скасування, відповідно до права на місцеві ініціативи. Проте мешканці звинуватили його у бездіяльності. Тоді депутат накричав на людей.

"Я у цьому місті на відміну від вас народився, тут я і помру", - накричав Чорноус на мешканку будинку Оксану.

Мер вирішив поставити питання на голосування виконкому, проте голоси розділилися і рішення не прийняли. Розчаровані люди залишили зал засідань ні з чим, проте домовились з мером що прийдуть на засідання сесії міської ради.