Скандальний очільник прикарпатського Фонду Держмайна за 4 млн. грн. обіцяв дешевше продати фабрику


Сьогодні, 5 жовтня в Івано-Франківській обласній прокуратурі розповіли деталі затримання начальника регіонального відділення Фонду держмайна Зіновія Жовніра.

Як зазначив заступник начальника СБУ в області Олег Савлюк, чиновник пообіцяв знизити для київського бізнесмена ціну на майновий комплекс ДП "Коломийська паперова фабрика" та забезпечити йому перемогу на аукціоні.

А саме з 13 мільйонів гривень до 5. За це чиновник хотів отримати 4 мільйони гривень, що близько 150 тисяч доларів.

"Впродовж серпня-вересня СБУ та Військова прокуратура спільно документували протиправну діяльність. Було отримано достатню доказову базу його протиправної діяльності", - зазначив заступник прокурора області Микола Кукуряк.

Начальник слідчого відділу військогово прокуратури Західного регіону Наріман Сулеманов зауважує, що гроші чиновник брав через посередника - приватного підприємця, з яким знаходиться у дружніх відносинах. А затримали обох у парку Військових Ветеранів під час передачі першої частини грошей - 20 тисяч доларів.

За словами прокурора Кукуряка, наразі вони перевіряють інші факти продажу регіональним відділенням Фонду держмайна в області об'єктів нерухомості зі значним зниженням їхньої вартості. Адже мають підозри, що цей випадок був не першим.

Водночас, правоохоронці зауважують, що слідчі дії тривають, проводяться обшуки.

Слід зауважити, хабар у 150 тисяч доларів став рекордним для Прикарпаття.  З більшою сумою прикарпатські посадовці-корупціонери ще не попадались.

За цей злочин Зіновію Жовніру світить від 8 до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше про цей випадок розповів генпрокурор України Юрій Луценко. Він підтвердив, що затримали саме скандального Зіновія Жовніра. Як відомо, його звільнення громадськість Прикарпаття вимагала ще минулоріч за підозри у махінаціях з державним майном та вимагання хабарів. Та Жовнір відмовився піти з посади, мотивуючи це тим, що "громада його на посаду не призначала". За що був облитий зеленкою.

Результат пошуку зображень за запитом

До теми: Стало відомі подробиці затримання франківського високопосадовця на хабарі

В Івано-Франківську високопосадовець погорів на хабарі