Скільки чоловіків призовуть в ЗСУ цієї весни?


У період з квітня по травень, на строкову військову службу призову підлягають понад 15 тисяч громадян України у віці від 20 до 27 років.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Артур Артеменко, інформує Економічні відомості.

За його словами, з 1 березня набрав чинності п. 1 ст. 5 указу президента України від 15 лютого “Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2018 році” щодо призову громадян України на строкову військову службу у квітні-травні 2018 року.

Також Артеменко сказав, що всього “призову підлягають 15 тисяч 190 осіб”. Зокрема, в ЗСУ будуть спрямовані 8 тис. 990 осіб, в Держслужбу транспорту – тисяча, в Національну гвардію – 4 тис., В Держприкордонслужбу – 1 тис. 200 осіб.

“Призовні комісії всіх рівнів почнуть свою роботу з 2 квітня і завершать її 31 травня 2018 року”, – зазначив Артеменко.

Також він нагадав, що призову на строкову службу (відправленню у війська) підлягають придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни чоловічої статі, яким до дня відправки у військові частини виповнилося 20 років і які не досягли 27-річного віку.

«Одночасно, в квітні-травні 2019 року буде звільнено військовослужбовців строкової служби, які вислужили встановлені строки військової служби – 5,6 тис. осіб. Звільнення почнеться відповідним наказом міністра оборони », – сказав Артеменко.
Читать полностью на http://eizvestia.com/uk/news_politics-ukr/full/2203-skilki-cholovikiv-prizovut-v-zsu-ciyei-vesni