Скільки коштує відпочинок 2017 на популярних курортах України?


Українці активно готуються до літніх відпусток. Чи вплине безвіз на вартість відпочинку всередині країни та поза її межами?

Щодо внутрішнього туризму, то відкриття кордонів ніяк не вплине на зміни головних тенденцій. Традиційно, на початку червня значна частина українців відправиться в Карпати, а в кінці – на морські курорти в: Одесу, Затоку, Коблево, Залізний Порт та інші.

Західна Україна приємно вразить відпочиваючих високим рівнем сервісу і більш доступними цінами. До прикладу, в популярних Буковелі, Драгобраті, Яремчі можна забронювати номер підвищеного комфорту на двох за 300-400 грн, а в Трускавці – за 250 грн. Путівки в санаторії на Закарпатті також зменшують ціни на літо, щоб отримати конкурентну перевагу та збільшити кількість відпочиваючих, стверджує площадка Скидочник, що збирає в межах одного сайту усі акційні та знижкові пропозиції країни.

Ціни на відпочинок в готелях на морі абсолютно різні і варіюються залежно від комфортності номерів, віддаленості від моря і рівня розвитку самого курорту. В Одесі мінімальна вартість проживання стартує від 350 грн (інколи доходить до 2000-3000 за добу). Дешевше зупитися під Одесою (Кароліно-Бугаз, Сергіївка, Затока, Коблево і т.д.) чи на курортах Азовського моря (Херсонська, Запорізька області).

За даними експертів, очікується ріст цін на 10% по усім закордонним туристичним напрямкам. В першу чергу, це стосується Туреччини і Єгипту. Однак, зекономити на закордонному відпочинку реально, говорять представники турагентств. Більшість крупних компаній пропонують не лише гарячі путівки, а й знижки на розміщення до -50% з раннім бронюванням. Так, цього року найбільшою популярністю користуються тури в Єгипет для двох, середньою вартістю 500-600$ на двох, а також в Туреччину – від 450$.

Окрім цього, попитом почали користуватися недорогі автобусні тури до Європи. Безвізовий режим з країнами ЄС, мотивує українців швидше оформляти нові біометричні паспорти та планувати подорожі.

Щоб витратити менше на свою літню відпустку, експерти радять приступити до планування вже зараз. А також заздалегідь придбати пляжне взуття, купальники та пляжні сумки зі знижками, доки гарячий сезон та підвищення цін не розпочалися.