Скрипничук: Критикувати Прикарпаття за будівництво фортифікацій неправильно, адже наші об'єкти обстрілюються


Голова Івано-Франківської облради Василь Скрипничук побував у Константинівці, що на Донеччині. Саме там бригади з Прикарпаття зводять фортифікаційні споруди.

Про це свободівець розповів під час прес-сконференції, інформує Бліц-Інфо.  На його думку, критика Президента та Уряду щодо невиконання планів у зведенні фортифікаційних споруд не зовсім коректна.

"Івано-Франківська область зводить дванадцять об'єктів на першій та другій лінії оборони. Дві точки регулярно обстрілюються. Загалом, виконання робіт від 40 до 70%. Натомість Рівненська область будувала на третій лінії, де рівень небезпеки набагато нижчий і вже завершила роботи. Але вони для цього наймали спеціальну фірму. Ми ж робимо громадою. Чи це краще? Не знаю. Але те, що на наших об'єктах йдуть обстріли, роботі точно не сприяє. Тобто, області поставлені у різні умови. То хіба це можна порівнювати?" -  риторично цікавиться Василь Скрипничук.

За словами очільника облради, найкраще виконує роботу бригада з Долинщини. Хлопці працюють з ранку до ночі, незважаючи на спеку. Натомість є й такі, що "більше фотографуються, аніж працюють". Водночас, каже Скрипничук,  є проблема з технікою.

"Треба ескаваторів, бо те, що бригада буде копати день, машина зробить за півгодини. Також потребує вдосконалення органцізація роботи. Хлопцям на деяких обєктах не давали креслення. Як зауважив мені виконроб, неправильно відправляти на будвництво бригаду, яка іде два дні, а працює шість. І ще два їде назад. Напевне, краще було б відправити 400 осіб хоча б на два тижні і зробити все за місяць, аніж робити з квітня помаленьку",  - резюмує голова обласної ради.

Нагадаємо, нещодавно "за неналежне виконання своїх обов'язків та якість виконаних робіт з інженерного обладнання оборонних рубежів" було звільнено директора департаменту будівництва ІФ ОДА.