Сквер "Первоцвіт": Івано-Франківська міськрада подала апеляцію проти забудівника ТОВ "Тора-10"


Міська влада продовжує судові процеси щодо земельної ділянки вздовж р. Бистриці-Солотвинської у мікрорайоні «Пасічна» площею 1,2 га.

Івано-Франківська міська рада подала Апеляційну скаргу до Львівського апеляційного господарського суду з вимогою скасувати нещодавне рішення господарського суду Івано-Франківської області і відмовити у задоволенні позову будівельної компанії ТОВ «Тора-10».

Про це журналіст команди Побудовано в Івано-Франківську дізнався в юридичному відділі Івано-Франківського МВК. Про дату судового засідання Побудовано в Івано-Франківську повідомить пізніше.

15 січня 2016 року господарський суд Івано-Франківської області визнав право користування даною земельною ділянкою за ТОВ «Тора-10», поновив попередній договір оренди, із додатковою угодою, запропонованої забудівником. Також суд скасував рішення Івано-Франківської міської ради про заперечення договору оренди земельної ділянки, та відведення її частини під сквер.

Івано-Франківська міська рада із самого початку наполягає, що заперечила продовження договору оренди, бо забудівник вчасно його не продовжив і на той момент у міськради було повне право прийняти дане рішення. Міська рада стверджує, що забудівник звернувся із проханням продовження договору оренди на день пізніше, ніж депутати прийняли рішення про заперечення оренди. Саме рішення про заперечення Івано-Франківська міська рада прийняла на підставі звернень громадян мікрорайону «Пасічна».

В ході судових слухань виявилося, що ще за два місяці до рішення міськради про заперечення, ТОВ «Тора-10» подала документи до Центру надання адміністративних послуг для поновлення оренди. В вересні 2013 року проект додаткової угоди був повернутий без узгодження та розгляду. _______________________ Нагадаємо, Івано-Франківська міська рада у 2010 році передала в оренду компанії «Тора-10» територію площею 1,8 га для будівництва спортивно-відпочинкового комплексу з підземним паркінгом, багатоповерхових житлових будинків з приміщеннями громадського призначення та благоустроєм прибережної зони річки в районі вулиць Галицька-Витвицького. У 2013 році міськрада прийняла рішення відмовити забудівникув продовженні договору оренди. Тоді будівельна компанія подала до суду, який триває і досі.

Під час судових процесів влада Івано-Франківська приймає ряд рішень щодо спірної землі. У червні 2014 року МВК вирішує, що така перспективна земельна ділянка має раціонально використовуватися, тому міськвиконком приймає рішення про відведення частини даної земельної ділянки, орієнтовною площею 0,5303 га, для обслуговування скверу. А уже через кілька днів міська рада приймає рішення відвести під сквер уже 1,2 га землі, щодо якою тривають судові тяганини.

Саме рішення про заперечення Івано-Франківська міська рада прийняла на підставі звернень громадян мікрорайону «Пасічна», які вимагають вилучити у забудівника земельну ділянку і облаштувати на ній сквер «Первоцвіт».

До теми: Сквер "Первоцвіт" у Франківську: Бути чи не бути?